fredag 16. september 2011

Brottsjøar og forhandlingar

Bømlo KrF takkar veljarane for eit godt valresultat. Med ei ny lista som ønskja å konkurrera om den same veljargruppa, så var rundt 16 % positive nyhende. Me blei større enn FrP, noko me ikkje har vore på fleire val. KrF var svært nær å få sistemandatet som gikk til Ap.

Den sitjande koalisjonen mista fleirtalet. Sonderingane valkvelden gjorde at KrF gikk med på å drøfta eit samarbeid med H og FrP. FrP valde å bryta avtalen dagen etter. Me hadde ikkje håp om å koma i posisjon. Me fekk spørsmål om valteknisk samarbeid med H, DK og andre, men det måtte drøftast i partigruppa før me kunne svara. Til møte i partigruppa onsdag kl. 1730 låg det føre ein formell invitasjon frå V/Sp/Ap og informasjon frå underteikna om kontaktane frå DK og H. Etter 50 minutt med drøfting valde partigruppa å takka ja til samtalar med V/Sp/Ap. Me fekk vita at avtalen dei dagen før hadde signert med FrP var nullstilt. Samtalen var positiv og tillitsvekkande, og me valde å inngå i eit valteknisk samarbeid...

Avisene snakkar om grov sjø i Bømlopolitikken..., ja, det er nok mykje rett i det! No var det FrP som sprang frå møte med H og KrF til møte med andre. Når nye dører opna seg for KrF gjorde me eit val. Det er blitt snakka om "reddande englar", til det vil eg seia at i politikken er me truleg alle "politiske gribbar"... Den som er utan skuld kan kasta den første stein!

Me ser no framover til spanande år med store og tunge politiske saker, særleg innan skule og helse/omsorg!