fredag 16. september 2011

Brottsjøar og forhandlingar

Bømlo KrF takkar veljarane for eit godt valresultat. Med ei ny lista som ønskja å konkurrera om den same veljargruppa, så var rundt 16 % positive nyhende. Me blei større enn FrP, noko me ikkje har vore på fleire val. KrF var svært nær å få sistemandatet som gikk til Ap.

Den sitjande koalisjonen mista fleirtalet. Sonderingane valkvelden gjorde at KrF gikk med på å drøfta eit samarbeid med H og FrP. FrP valde å bryta avtalen dagen etter. Me hadde ikkje håp om å koma i posisjon. Me fekk spørsmål om valteknisk samarbeid med H, DK og andre, men det måtte drøftast i partigruppa før me kunne svara. Til møte i partigruppa onsdag kl. 1730 låg det føre ein formell invitasjon frå V/Sp/Ap og informasjon frå underteikna om kontaktane frå DK og H. Etter 50 minutt med drøfting valde partigruppa å takka ja til samtalar med V/Sp/Ap. Me fekk vita at avtalen dei dagen før hadde signert med FrP var nullstilt. Samtalen var positiv og tillitsvekkande, og me valde å inngå i eit valteknisk samarbeid...

Avisene snakkar om grov sjø i Bømlopolitikken..., ja, det er nok mykje rett i det! No var det FrP som sprang frå møte med H og KrF til møte med andre. Når nye dører opna seg for KrF gjorde me eit val. Det er blitt snakka om "reddande englar", til det vil eg seia at i politikken er me truleg alle "politiske gribbar"... Den som er utan skuld kan kasta den første stein!

Me ser no framover til spanande år med store og tunge politiske saker, særleg innan skule og helse/omsorg!

søndag 11. september 2011

Eit tiårsminne, dagen før dagen!

11. september 2001 er eit vondt og urovekkande minne! Bilda frå New Your, flammene, røyken, og etter kvart dokumentasjonen om alle dei grufulle menneskelege lidingane, satte djupe spor. Om kvelden for ti år sidan satt eg på snøggbåten på veg heim og svarte på sms-ar frå fortvilte ungdommar som på nettet las om "dommedag", "islamsk verdskrig/antikrist" og rykte om at verdens tidsalder var slutt...Dommedagsprofetar skapar sjeldan det framtidshåpet dei hevdar å stå for, men dei har ei eiga evne til å vera ført på banen når ein katastrofe rammar! Å svara på desse sms-ane og opna for ein annan refleksjon var krevjande!

Denne sommaren fekk dessverre også vårt land møta hat og terror... I lys av hendingane i sommar blir det heilt klart at kjærleik kan overvinna hat! Menneskeverd skapar fred! Me må halda fast på desse utrolege erfaringane av kjærleiken si kraft! Samstundes vil eg at me alle må gi rom og forståing for dei som har opplevd hatet ramma slik at hat til terroristar og deira meiningsfeller ikkje kan døyvast av rosehav og medmenneskeleg sympati! Deira kjensler er ekta, naturlege og ikkje noko me andre skal "overdøyva" i kjærleik.

La denne søndagen bli ein roleg dag til refleksjon for vår felles framtid! I morgon kjem ein ny dag, til alt overmål ein valdag! Grip valdagen, nytta deg av retten til å vera med på å utforma framtida! Ikkje la terroristar og dommedagsprofetar ta frå deg livsmot og framtidshåp!