fredag 2. september 2011

Eldreomsorg med kvalitet og kapasitet

Kristeleg Folkeparti i Bømlo vil byggja ut nye sjukeheimsplassar så snart det er praktisk mogleg. Samstundes må me ha fokus på ressursane til heimesjukepleie og heimehjelp. For å kunna prioritera auka kvalitet og kapasitet i eldreomsorga må sektoren bli budsjettvinnar i åra framover. Det vil bli mange og tøffe prioriteringsdebattar, men me vil vera med og føra ein ansvarleg politikk som bygger kvaliteten og kapasiteten i eldreomsorga ”stein for stein”. Samhandlingsreforma vil gi kommunen spanande nye oppgåver, men og utfordringar som må løysast innan knappe økonomiske rammer.


Å klara seg sjølv lengst mogleg er eit ønskjemål for alle. Fysioterapi, ergoterapi og hjelpemiddelsentralen er viktige aktørar for å lukkast med det målet. Men, når nokon treng heimehjelp, heimesjukepleie eller ein institusjonsplass må tilbodet vera på plass! Det er vondt å høyra om dei som må venta på eit tilstrekkeleg godt tilbod. Samstundes er det godt å oppleva at mange takkar for den hjelpa kommunen maktar å gi.

Kommunen sine tilsette innan eldreomsorga gjer eit fantastisk arbeid ut frå dei økonomiske rammene som blir gitt. Det er viktig at kommunen er ein god arbeidsgjevar som tilbyr dei tilsette kurs og etterutdanning for å byggja vidare på den enkelte sin kompetanse og interesse. Ufrivillig deltid må motarbeidast, noko som vanskeleg let seg gjera utan ei auke i grunnbemanninga.

Kristeleg Folkeparti vil setja barna og dei som treng helsehjelp, pleie og omsorg først!