onsdag 31. august 2011

Med hjarta for Bømlo :)

Kristeleg Folkeparti ønskjer ikkje Bømlo som ein del av ein storkommune i Sunnhordland no. Me er oppteken av å styrka Bømlo gjennom godt interkommunalt samarbeid med kommunane i både Bergensregionen, Sunnhordland og Haugalandet. Mange oppgåver og tenester kan ikkje løysast i ein kommune åleine, heller ikkje om me hadde vore ein storkommune saman med Stord, Fitjar og Tysnes. Bømlo har ein utstrakt geografi. Mange av våre bygder ville blitt verkelege utkantar i ein slik mangfaldig kommune. Mange klagar jo på avstanden til kommunesenteret slik det er i dag.

Bømlo har hatt ei positiv utvikling dei seinare åra, med eit folketal i forsiktig vekst. Det er ein god situasjon å ha. I arbeidet med kommuneplanen, som no går føre seg, er det viktig å legga til rette for nye bustadtomter i heile kommunen. Det må framleis vera lov å planlegga ny busetnad innanfor 100-meters sona til sjø i dei områda av kommunen der det er naturleg og kulturtradisjon.

Tilgong til sjø er ein viktig kvalitet for Bømlo. Det er ein kvalitet me både må ta vare på og nytta oss av. Ålmenta sin tilgong til sjø og sjøliv må sikrast gjennom å legga ut nye område til småbåthamner og verna om naturlege badeplassar og turmål i sjøkanten.

Ved god arealplanlegging, raskast mogleg gjennomføring av Bømlopakken, ulike prosjekt og tiltak i bygdene og eit framleis fokus på å styrka og utvikla Svortland som handels- og kommunesenter, vil Kristeleg Folkeparti hevda at Bømlo framleis har kraft og vitalitet til å stå som ein sjølvstendig kystkommune med tette samarbeidsband til Bergensregionen, Sunnhordland og Haugalandet.