onsdag 17. august 2011

Menneskeverd i sentrum!

Kristeleg Folkeparti går til val med slagordet ”Menneskeverd i sentrum”. Me treng alle å bli sett, utfordra og trygga. Oppleving av verdigheit og nestekjærleik er viktig for store og små. I praktisk lokalpolitikk kan det handla om ein skule utan mobbing og om eit tilstrekkeleg utbygd omsorgstilbod til sjuke og eldre. Gjennom lesarinnlegg, blogg, samtale og valmateriell vil Bømlo KrF synleggjera korleis me ønskjer å følgja opp slagordet lokalt i komande fireårsperiode.


Oppleving av menneskeverd og nestekjærleik skjer i møte mellom menneske. For ein lokalpolitikarar er det viktig å vita at alle barn møter trygge vaksne i barnehage og skule. Bømlo sine innbyggarar skal bli møtt med respekt enten det gjeld ei byggesak eller behov for kommunale omsorgstilbod.

Eit godt og trygt lokalsamfunn kan oppmuntrast av kommunestyret, men dessverre ikkje vedtakast! Det handlar ikkje om meir politi og kontroll, men om korleis me er villige til å møta våre medmenneske i kvardagen. Rosetoga etter terrorhendingane i sommar syna at det er stor vilje til solidaritet og nestekjærleik. Det er å håpa at den krafta som blei utløyst i sommar får varige følgjer for korleis me møter og hegnar om kvarandre sitt menneskeverd, korleis me ser, utfordrar og tryggar kvarandre.

Valkampen blir nok ikkje som den var planlagt for nokon av oss. Me i Bømlo KrF vil gjera vårt for å møta andre parti og kandidatar på ein verdig og respektfull måte. Lykke til med valkampen!